Trombone Shorty

Heerlijke Funk & Soul door Troy Andrews (Trombone Shorty) uit New Orleans.

Na optredens voor Barack Obama en vrijwel alle belangrijke Amerikaanse talk- en muziekshows, gaf deze multi-instrumentalist een dampend optreden in Bird.

Hannah Williams & The Affirmations

Het stemgeluid van Hannah Williams zit ergens tussen Joss Stone, Dusty Springfield en Janis Joplin in. Een stem met erg veel soul, die zowel de uptempo swingers aan kan als de diepe soul ballads. Luister eens naar Tame In The Water, een loom funky soul nummer in dezelfde sfeer als bijvoorbeeld “Son Of A Preacher Man” van Dusty Springfield. Het nummer swingt soepeltjes en heeft heerlijke blazers. De verrassing van dit album is de cover van het Led Zeppelin nummer Dazed And Confused. Dit wordt verbouwd tot een soulvol funky nummer met snijdende gitaar en blazers. Ook de lome funk grooves van Woman Got Soul pakken je gelijk in en laten je niet meer los. Al deze nummers en meer waren in Bird Rotterdam te horen als onderdeel van haar Europese tour.  

BoogieBall 2018

BoogieBall 2018, DE afterparty van het North Sea Jazz Festival! Twee prachtige avonden met jamsessies van Bilal, Cory Henry, KNOWER, Chris Dave en Nate Werth en dj-gigs van o.a. Moses Boyd en Terrace Martin. Spontane ontmoetingen met Emili Sande en Jett Rebel...  

 

Robert Glasper Trio

Robert Glasper is een van de succesvolste crossover-artiesten uit de hedendaagse jazzscene.Als geen ander slaat de in New York woonachtige toetsenist en componist een brug tussen jazz, hiphop en soul. Met de albums Black Radio 1 en Black Radio 2 veroverde Glasper twee Grammy’s. Op deze platen werkte een schat aan artiesten mee als Erykah Badu, Lalah Hathaway, Bilal en Anthony Hamilton.Glasper mocht vorig jaar voor de derde keer een Grammy in ontvangst nemen voor de soundtrack van de biopic Miles Ahead en stond voor de zesde keer op het North Sea Jazz Festival. De foto's uit deze sessie komen uit eeb samenwerking tussen Bird en LantarenVenster te Rotterdam in een bijzondere nieuwe setting: Acoustic Trio + dj. 

Ruben Hein

   

Hein speelde in de band van Hans Teeuwen en bij Pete Philly & Perquisite. Het grote publiek zal deze charismatische zanger echter vooral kennen van Linda's Zomerweken en Wie is de Mol. 

Sinds zijn debuutalbum Loose Fit bij het legendarische Blue Note staat hij overal. Zo jamt hij het ene moment op North Sea Jazz Festival of Eurosonic Noorderslag, om het andere moment met artiesten als Fink, José James en Benjamin Herman te spelen. Na een korte album-pauze kwam hij een nieuwe plaat op: Groundwork Rising. Met een strakke band bracht hij Bird in vervoering.